Föreläsningar
för alla föräldrar

Många barn träder in i puberteten redan i 11-12-årsåldern och då är det helt nya spelregler som gäller för dig som förälder. När du vill prata upplever ditt barn att du tjatar. Om du visar oro och omtanke är du jobbig och kontrollerande. Känns det igen?

Då är det dags att pröva nya vägar. Kom till den här föräldraföreläsningen och lär dig mer om hur du når fram till din tonåring.

TIDIGARE FÖRELÄSNING

 

TONÅRSFÖRÄLDER – VAD ÄR DET SOM HÄNDER?

Tonåren är en lika härlig som besvärlig period, både för dig och ditt barn. Det bästa du som förälder kan göra är att vara beredd och skaffa dig så mycket kunskap du bara kan. Det skapar förståelse och bäddar för en bättre kommunikation.

Föräldraföreläsningen Tonårsförälder – vad är det som händer?  ger en aha-upplevelse i och med att du får ökad förståelse för hur din tonåring reagerar på allt som händer i kropp och knopp.

Den populära barnpsykologen Louise Hallin inleder med att berätta hur hjärnan utvecklas och varför barn som går in i puberteten gör som de gör. Hon ger samtidigt värdefulla råd om hur du kan hålla igång kommunikationen mellan dig och din tonåring.

Föreläsaren och inspiratören Micke Gunnarsson har i hela sitt liv arbetat med barn och ungdomar. Micke pratar under kvällen om bemötande, skola och självkänsla, men också en hel del om vad våra tonåringar gör på internet och i sociala medier. Han menar att ditt barn ska göra sin resa, och inte din. Däremot måste du som förälder finnas med på vägen och stötta.

 


HJÄLP JAG ÄR FÖRÄLDER!
Föreläsningen Hjälp jag är förälder! gick under hösten 2016. Föreläsare var Louise Hallin, barnpsykologen som är känd bland annat från radioprogrammet Knattetimmen. Hon föreläste och svarade på publikens frågor om barns utveckling. Petra Krantz Lindgren, beteendevetaren som skrivit succéboken Med känsla för barns självkänsla, pratade om alternativ konfliktlösning och Johanna Stenius, författaren bakom boken Nödrop från lyckobubblan, föreläste om alla outtalade krav och förväntningar som finns på föräldrar idag.


PRATA MED DINA BARN – OCH NÅ FRAM

Hösten 2015 gav vi föreläsningen Prata med dina barn – och nå fram som handlade om hur vi kommunicerar med våra barn. Barnpsykologerna Karl Eder och Fadi Lahdo gav konkreta råd för konflikthantering i familjen, Farzad Farzaneh, känd programledare från Bolibompa och Skavlan Jr, delade med sig av sina erfarenheter av att bli bonuspappa vid 23 års ålder och journalisten och bloggaren Nina Campioni från Podcasten Vattnet går agerade moderator.

 

Föreläsningar

Är jag en bra förälder och gör jag rätt? Upplever du ibland att du är osäker i din föräldraroll?

Föräldraskap är ett nytt och spännande forum i föreläsningsform, som stöttar och peppar oss föräldrar. När du går hem efter en föreläsning är din verktygslåda fylld av härlig inspiration och handfasta föräldratips som gör skillnad.

Föräldraskap tar upp ämnen och gör föreläsningar om allt från att bemöta trots och uppfostra till att skapa en god relation till våra barn och utveckla ett nära föräldraskap.

Under en helkväll får du goda råd och vägledning och det blir dessutom en skön bekräftelse på att du inte är ensam.

LÄS MER

Louise Hallin

Louise är den omåttligt populära experten på föräldraskap, som alltid har raka svar på våra frågor.

LÄS MER

Micke Gunnarsson

Hur bör vi hantera det faktum att våra barn och ungdomar försvinner in i en för oss okänd värld?

LÄS MER