Barnens rätt till båda föräldrarna avgörs i en vårdnadstvist

Att barnen har rätt till båda föräldrarna är något som många föräldrar glömmer bort i en vårdnadstvist. Med hjälp av en advokat kan man se till barnens rätt.

Ebba och Otto, deras två ögonstenar som man skulle tro att de båda ville väl, tänkte Oscar. Tydligen var det inte barnens önskan och vilja som deras mamma följde, utan vad hon själv ville ha. Hon hade hotat med att flytta från Täby till någonstans utanför Nynäshamn. Bara för att komma så långt bort som möjligt.

Stockholm var stort och det skulle inte fungera att låta Ebba och Otto pendla över hela Stockholm alldeles själva. Det var ju inte ens veckor som Josefin tyckte han skulle ha. Varannan helg, max. Plus att hon skulle ha fullt underhållsbidrag och extra pengar för att hon hade barnen hela tiden.

Vårdnadstvist för barnens bästa

Allt gick stick i stäv med Oscars önskan om barnen. Han hade planer på att köpa en lägenhet i centrala Stockholm om hon flyttade, då var det lite kortare resväg i alla fall. Oscar insåg att innan Josefin gjorde sitt nästa drag behövde han ha en plan. Självmant hade han sökt på nätet för att hitta en advokat med erfarenhet av vårdnadstvister.

Det var många som hade varit bra, men ett par stycken stack ut på ett positivt sätt. Han skulle skriva ner punkterna han önskade ta upp med advokaten. Det var saker som boende varannan vecka, delat barnbidrag och så vidare, för barnens rätt till båda föräldrarna.