Museum Stockholm – vanliga frågor 

Dags att besöka ett museum i Stockholm? Få saker ger så mycket tillbaka som ett besök på ett museum. Du lär dig någonting nytt, du får tid att verkligen sätta dig in i en kreativ process hos en annan person – och se det färdiga resultatet – och du kan njuta av ett lugn som sprider sig inombords. 

Ett museum för barn i Stockholm kan emellertid också handla om mer interaktiva saker där du kan prova på att utföra exempelvis experiment och testa dig fram. Det är både spännande, utmanande, givande – och svårt. Det senare påståendet baseras helt på att det finns ett stort urval i Stockholm och att det i och med detta kan vara väldigt svårt att hitta rätt – i synnerhet om man är på besök i Stockholm och har en begränsad tidsplan. 

Här nedan ska vi försöka förenkla val av museum i Stockholm och göra det genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande: 

Hur många museer finns i Stockholm? 

Det finns ungefär 80 stycken museer i och kring Stockholm. Av dessa 80 så är två stycken av Stockholm Stad – Stadsmuseet och Medeltidsmuseet. 

Hur mycket kostar det att besöka ett museum i Stockholm? 

Det beror helt på vilket museum du besöker. Vissa har fritt inträde, andra har fritt inträde upp till en viss ålder – påfallande många har 19 år som gräns – medan andra tar ett inträde oavsett ålder. De allra flesta har emellertid lägre pris – eller ingen kostnad – för barn och det är givetvis en fördel för er som familj. 

Finns det museum för barn i Stockholm? 

Oh ja, det finns åtskilliga exempel på museum som anpassats för barn. Det tydligaste är kanske Leksaksmuseet och Tekniska. Det senare är emellertid mer för ungdomar än för de allra minsta. Ett nytillskott värt att nämna är Åbergs Museum i Bålsta. Det passar både för barn och vuxna och ger dig en nostalgisk tillbakablick på Lasse Åbergs kulturella gärning – tillsammans med exempelvis popkonst från Roy Lichtenstein, Andy Warhol och Keith Haring samt en av världens finaste samlingar av Disney-föremål. Värt ett besök!