Välj en kunnig entreprenör som installerar värmepumpar i Stockholm

För att installera värmepumpar krävs det certifikat och i Stockholm kan du hitta den kunniga entreprenör som ger dig råd om vilken värmepump som är bäst.

Man kan visserligen köpa en värmepump på byggvaruhuset men man har faktiskt inte rätt att montera den om man inte har ett certifikat för att göra det. Värmepumpar innehåller ett köldmedium, f-gas, som är skadligt för vår miljö och måste därför hanteras av behöriga tekniker.

Värmepumpar är ändå miljövänliga, f-gasen till trots. Genom att använda sig av den värme som finns i luften kan en luft/luftvärmepump spara mycket energi åt ett hushåll och minska kostnaden för uppvärmning med 30–50 % . Luft/luftvärmepumpar är de enklaste modellerna av värmepump och de används framförallt i mindre bostäder och lokaler eller i fritidshus.

Värmepumpar som både värmer och kyler luft

Även om det framförallt är under den kalla årstiden som man behöver en värmepump för att få en behaglig inomhustemperatur så kan det faktiskt vara skönt att kunna reglera temperaturen under sommarmånaderna också. Väljer man en luft/luftvärmepump har man möjlighet att använda den som AC när det blir för varmt inne.

Man behöver inte köpa eller installera en separat enhet utan kan helt enkelt låta värmepumpen vara inställd på samma temperatur som under vintern. Blir det för varmt blåser den, istället för varm luft, ut kall luft i rummet. Eftersom luft/luftpumpen har en fläkt med filter bidrar den också till renare inomhusluft eftersom filtret samlar upp damm, smuts och pollen som kan finnas i luften.

Det finns många olika värmepumpar. Hur vet man vilken man ska välja?

Har man en fastighet med vattenburen värme är det enklare att installera en luft/vattenvärmepump. Denna typ av pump ger, vid sidan av att värma radiatorer eller golvvärme, dessutom varmvatten. Har man tidigare använt direktverkande el är en luft/luftvärmepump enklast att installera eftersom den inte kräver några rör.

Värmepumpar fungerar bra om de installeras på rätt sätt och anpassas till storleken på det utrymme som den ska fungera i. När man anlitar en kunnig installatör av värmepump i Stockholm kan man få hjälp att välja den pump som passar bäst. Kontaktar man ett seriöst företag får man offert på arbetet och man vet att det blir rätt utfört.