Trafikskola i Västerås fixar förberedelserna inför övningskörningen

En trafikskola i Västerås kan hjälpa dig med allt du behöver för att komma igång och övningsköra, såsom handledarkurs, körkortstillstånd och synundersökning.

Kanske tror du att det fortfarande bara är att börja övningsköra den dag du fyller sexton? Så var det faktiskt en gång i tiden, men inte längre. Nu krävs det att både du och den du ska övningsköra tillsammans med går en handledarkurs hos någon av landets auktoriserade trafikskolor. Både du och din handledare ska alltså gå handledarkursen.

När du tänker på det känns det kanske inte som ett så konstigt krav ändå. Egentligen är det konstigt att en sextonåring kunde sätta sig i bilen och köra iväg med vilken körkortsinnehavande vuxen som helst i passagerarsätet. Utan att någon av parterna behövde gå igenom ens den enklaste trafikregel.

Hos en trafikskola i Västerås lär du dig att tuta lagom

Om du vänder dig till en trafikskola i Västerås kommer de berätta för dig om exakt alla papper och dokument du behöver ha på plats för att kunna börja övningsköra. Förutom handledarkursen behöver du också genomgå en synundersökning och ansöka om det så kallade “lämpet” hos Trafikverket.

“Lämp” kommer från lämplighetsintyg, vilket är en äldre version av dagens körkortstillstånd. Körkortstillståndet behöver du ha fått från Trafikverket innan du anmäler dig till handledarkursen på trafikskolan. Men när allt sedan är på plats är det bara att tuta och köra. Men tuta inte för mycket. Det är faktiskt mot trafikreglerna. Det och mycket mer kommer du få lära dig på handledarutbildningen.