Välj ett riktigt bra hundfoder

Hundfoder finns i så många olika variationer att det kan göra den mest vana hundägaren vimmelkantig. Men det är lätt att hitta ett riktigt bra hundfoder om du vet vad du ska tänka på.

Vad är bra mat? Vad är ett bra hundfoder? Troligen tänker du inte likadant när du ska köpa ett riktigt bra hundfoder, som du tänker när du ska köpa bra mat till din familj. Men i grund och botten är det samma sak. Fast att hunden oftast får allt som behövs i varje munsbit. Och att hunden äter samma mat till alla måltider, alla dagar i veckan. Utan att protestera allt för högljutt. Som troligen du hade gjort om samma mat ställts fram på bordet konstant. Men vad ska du då tänka på när du ska välja märke och foder till din hund? Här kommer några tips.

Rätt hundfoder för rätt hund

Genom livet äter du lite olika kost, och så är det även för din hund. Därför finns det olika slags foder för valpen, unghunden, den vuxna hunden och den äldre hunden. Men det finns även speciellt foder för hundar som har allergier, sjukdomar eller problem med magen. Samt foder som är speciellt för de hundar som är mycket aktiva, eller som lättare lägger på sig mat. Köp hundfoder enligt alla dessa riktlinjer, samt beroende på hur stor din hund är. Du kan även behöva anpassa fodret om din hund har ont i munnen eller på annat sätt har munproblem.